Basisopleiding Fytolicentie P2 LANDBOUW Roeselare | AgroCampus
Menu

Terug naar Vormingen >Basisopleiding Fytolicentie P2 LANDBOUW Roeselare

Basisopleiding Fytolicentie P2 LANDBOUW Roeselare

Basisopleiding Fytolicentie P2 LANDBOUW RoeselareTerug naar Vormingen >

European union logo
De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen wil gebruiken. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P2 kan bekomen. Met een fytolicentie P2 mag je gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, aankopen en bewaren. Deze opleiding focust zich specifiek op de landbouwsectoren, inclusief sierteelt en boomkwekerij.
Tijdens deze opleiding van 60 uur leer je hoe gewasbeschermingsmiddelen werken en waarom je bepaalde middelen beter wel/ niet gebruikt. Met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden en wat de mogelijkheden zijn van geïntegreerde bestrijding. Per sector worden de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen. Deze opleiding wordt gegeven door lesgevers die expert zijn in het veld en bovendien kunnen stoelen op een ruime praktijkervaring. Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, oorzaken van schade aan gewassen, gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen, risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, websites en apps, eerste hulp bij vergiftiging en toegepaste gewasbescherming bij voornaamste onkruiden, ziekten en plagen. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Slaag je voor dit examen, dan krijg je een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Praktisch

Prijs: 
Deze cursus komt in aanmerking voor de kennisportefeuille landbouw. De cursist die voldoet aan de voorwaarden voor actieve landbouwer kan daardoor 70% van het inschrijvingsgeld recupereren. De eigenlijke deelnameprijs bedraagt daardoor 360 euro. Voor de betaling van het inschrijvingsgeld ontvang je nog een factuur per mail. Om je inschrijving ook administratief te kunnen afwerken, hebben we nog een aantal bijkomende gegevens nodig. Vul daarom het inschrijvingsformulier volledig in.
Deelnameprijs: 
€ 1200,00
Organisator: 
Boerenbond Training & Opleiding Fyto
Telefoon: 
016286110
Inschrijfinfo: 
De cursus zal telkens doorgaan op maandag- en woensdagavond van 19u00 tot 22u00.
Contactinfo: 
Gert Van de moortel

Lessen

14okt
Fytolicentie
Begin- & Einduur: 
19:00
22:00
Lesgever: 
Gert Van de Moortel
Locatie: 
Boerenbond
Adres: 
Diksmuidsesteenweg 406 8800 Roeselare